OPGELET: AF EN TOE TREDEN ER VERTRAGINGEN OP BIJ DE POST. HIERDOOR ZIJN DE PRINTS SOMS IETS LANGER ONDERWEG. GELIEVE BESTELLINGEN DAAROM TIJDIG TE PLAATSEN ZODAT DEZE OP TIJD KUNNEN GELEVERD WORDEN (MOMENTEEL BEST 1,5 à 2 WEKEN OP VOORHAND)

 

 

Bij Pretty Sweets kan je ook terecht om je eigen gekozen foto's en afbeeldingen te laten printen op eetbaar papier. Deze eetbare print kan je gebruiken als decoratie op je taart. Hierdoor geef je op een snelle en makkelijke manier een heel persoonlijke touch aan je taarten. Voor het printen kan je kiezen tussen een Ouwel (het gekende hostie papier), een Frostysheet (dun en flexibel) en een Icingsheet (iets dikker en daardoor steviger).

 

Wat?

 

Ouwel is een product op basis van aardappelzetmeel, water en plantaardige olie. De smaak van een ouwel is neutraal en bijna smaakloos te noemen. Een ouwel wordt best met een dun laagje piping gel, jam of honing aangebracht op de taart of cupcakes. Op vochtigere ondergrond is het beter om de print vlak voor consumptie aan te brengen op het gebak of de ouwel op een dunne laag suikerpasta of marsepein te leggen voor het aanbrengen op de taart of cupakes. Ouwel prints zijn weinig flexibel en de kleuren zijn ook fletser dan op frosty of icing sheets.

 

Frostysheet is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis met vanille smaak. Het ligt op een plastic schutvel om het door voeren door de printer mogelijk te maken. Frostysheet kan gebruikt worden op een ondergrond van boterroom, ganache, suikerpasta en marsepein. Ook op slagroom of bavarois is dit in principe mogelijk maar wij raden wel aan om de print dan eerst op een dunne laag marsepein of suikerpasta te leggen voor het aanbrengen op de taart. De sheet is heel buigzaam en is daarom ook geschikt voor het maken van randen aan je taart of om bijvoorbeeld een handtastaart te voorzien van een print (zie workshopvoorbeelden). Frostysheet zorgt voor een heel scherpe afdruk.

 

Icingsheet is het meest te vergelijken met een dun laagje suikerpasta. Het kan aangebracht worden op suikerpasta, marsepein en boterroom. Ook op slagroom of bavarois is dit in principe mogelijk maar wij raden wel aan om de print dan eerst op een dunne laag marsepein of suikerpasta te leggen voor het aanbrengen op de taart. Je kan een icingsheet ook laten drogen om er schildjes van te maken om bijvoorbeeld op cupcakes of koekjes te plaatsen. Een Icingsheet heeft ook een mooie afdrukkwaliteit.

 

Kleurverschillen?

 

De samenstelling van eetbare inkt is verschillend van normale drukinkten. Hierdoor zijn kleuren wel goed te benaderen maar zal het eind resultaat nooit 100% gelijkend zijn aan normaal drukwerk of weergave beeldscherm.

 

Bij ouwel en frostysheet zal de print vaak een iets matter resultaat hebben terwijl een icing sheet gevoeliger is voor vlekken.

 

Pretty Sweets kan daarom niet verantwoordelijk gesteld worden voor kleine kleurafwijkingen op het eindresultaat.

 

Kostprijs?

 

Alle sheefts hebben een A4 formaat. De kostprijs voor deze sheets komen op:

 

- Ouwel: 3.50 EUR/stuk;

- Frosty: 4.00 EUR/stuk;

- Icing: 5,00 EUR/stuk.

 

Verzendkosten zijn 2 EUR voor 1 print. Bij meerdere prints lopen de verzendkosten op in functie van het gewicht.

 

Hoe bestellen?

 

Stuur de afbeelding of foto in electronisch formaat (jpeg, tif, pps, etc) via mail naar marisha@prettysweets.be met de volgende gegevens:

 

- type papier (ouwel, frosty of icing);

- verzending of ophaling;

- naam en adres (in geval van verzending);

- afmeting die de print dient te hebben.

 

Je kan meerdere foto's of afbeeldingen combineren in 1 print (indien je kleinere afbeeldingen wil printen). In dit geval dienen de foto's/afbeeldingen in een word document (of pdf) aangelverd te worden waarbij de afbeeldingen reeds het juiste formaat hebben om te printen.

 

Extra aanpassingen van de foto/afbeelding worden enkel in samenspraak uitgevoerd (en worden extra aangerekend).

 

Via mail krijg je van ons dan de betaalgegevens toe gestuurd.

 

Levertermijn?

 

Wij printen en verzenden 2 keer per week (op woensdag en op vrijdag). Het duurt ongeveer een week tussen moment van betaling en het moment dat de print thuis wordt ontvangen.

 

Ophalen kan in principe alle dagen op afspraak. 

 

Copyright?

 

Wij gaan ervan uit dat er op de afbeeldingen en foto's die ons toegestuurd worden geen copyright rust. Indien afbeeldingen of foto's van het internet gebruikt worden moet de klant hiervoor toestemming vragen aan de eigenaar van de afbeelding/foto. Wanneer wij een foto/afbeelding toegestuurd krijgen gaan wij ervan uit dat de eigenaar van de afbeelding/foto dan ook toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de foto. Pretty Sweets zal niet uitdrukkelijk vragen of aan deze voorwaarde werd voldaan.

 

 

Werkwijze?

 

Bij icing en frosty sheets kan je best eerst de afbeelding in het juiste formaat knippen voor je het schutvel verwijdert. Indien het schutvel moeilijk los komt leg je de sheet max. 1 minuut in de vriezer.

 

Werk best niet met te veel afbeeldingen tegelijk aangezien de kans op beschadigingen (bij het verwijderen van het schutvel) groter wordt zodra de sheet weer slap wordt.

 

Bewaar je taart bij het koelen altijd in een kartonnen doos om te voorkomen dat je print met condens in aanraking komt! Ouwel plaats je best niet in de koeling.

 

Na het verwijderen van het schutvel plaats je de afbeelding op je taart. Indien je taart met marsepein of fondant bekleed is maak je de ondergrond best een beetje vochtig (slechts licht instrijken, druppelvorming voorkomen) vooraleer de print te plaatsen. Crème en slagroom doen perfect dienst als ondergrond aangezien de print dan als het ware samen smelt met de room. Bij ganache en Royal icing laat je de ondergrond eerst een beetje opstijven/stollen alvorens de print op de taart te plaatsen.

 

Let op dat je een eetbare print steeds in een gesloten verpakking bewaart om uitdroging te voorkomen.

 

 

 


Copyright ©2011  Pretty Sweets
Gelieve onze foto's niet te plaatsen op andere sites zonder toestemming.